תצוגה מחוץ למוזיאון

קטע מחומת ברלין
ב-1992 התקיימה בחללי התצוגה המרכזיים במוזאון תערוכה מקיפה שהובאה ממוזאון צ’ק פוינט צ’רלי בברלין, מוזאון שהוקם על מנת להנציח את סיפור החומה.
החומה ב”גרסת הדור הרביעי” נבנתה מלוחות בטון שהשתלבו במדויק זה בזה. צדה המערבי כוסה בציורי גרפיטי, רובם באישון לילה; בצדה המזרחי – שטח מפורז ושמירה קפדנית שמנעה כל התקרבות. נפילת החומה סימלה את ניצחון השאיפה לחופש של הרוח האנושית על פני הדיכוי וההגבלה שבמשטרים הטוטליטריים, נושא שהיה קרוב לרוח תנועת דאדא.
לוח הבטון המאויר בגרפיטי הוצב הודות ליוזמתם של חבר הנהלת מוזאון ינקו-דאדא, מר זאב ילון ורעייתו ז”ל.
גן פסלים פעיל
גן הפסלים – מעשה ידיהם של אמני עין הוד – מבוסס על הרעיון שיצירת אמנות היא הזמנה לשותפות פעילה ולחוויה ישירה בין האמן לצופה. הפסלים עשויים מחלקים קבועים שניתן להמשיך ביצירתם באין ספור דרכים, על פי אופיו הייחודי של כל פסל ודמיונו של כל אחד. העבודה בגן, שהוקם ושודרג בשיתוף פעולה עם חברת החשמל, מתבצעת בהנחיית צוות ההדרכה של המוזאון.

אמנות בבטן האדמה
תצוגה של חלונות המשוקעים בסלע הטבעי של ההר, חושפת חומרים אשר “הגיעו לסוף דרכם” בבטן האדמה.המוזאון, בשיתוף המשרד לאיכות הסביבה, פנה לאמני עין הוד כדי שייצרו עבודות שימחישו תהליכים של התכלות. הפסולת החומרית שלנו, שנחשבת לחסרת ערך, מקבלת כאן ערך מחודש כיצירת אמנות, ומהווה תזכורת לאחריות של כל אחד מאתנו כלפי הסביבה.
הגן משמש כמרחב לפיסול קבוצתי בחומרי מחזור, בחפצים שאין בהם שימוש ובחומרים מן הטבע. העבודה מתבצעת בהנחיית צוות ההדרכה של המוזאון.

תצוגות על גבי שלטי חוצות ואוטובוסים

במשך השנים קיים המוזיאון תערוכות ניידות על גבי אוטובוסים ברחבי הארץ במסגרת הפרויקט“40 שנה לניצחון“, 2007; וכן הפרויקט שפת רחוב“, 2010, שהוצג על שלטי חוצות ברחבי הארץכשחללי התצוגה במוזיאון היו סגורים לקהל לרגל שיפוצים. בסתו 2012 עוצבו אוטובוסים ברחבי הארץ במיוחד לרגל פרויקט The End שהוקדם לקולנוע. הפרויקטים באדיבות “כנען מדיה בתנועה”.